2019/06/16
Ultima ora:
Acasa | Articole | Agentul termic nu mai ajunge la agentul de politie

Agentul termic nu mai ajunge la agentul de politie

Nesecret

Nr.  13809   / 28.08.2018

Către:        Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române

În atenţia:  Domnului comisar șef de poliție Adrian POPESCU – Î/Inspector general

Vă supunem atenției următoarele:

Reprezentanți ai Sindicatului Național al Agenților de Poliție s-au deplasat la  Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Sectorul Poliției de Frontieră Huși, Punctul de trecere a Frontierei Albița, unde au constatat că lucrătorii acestei structuri își desfășoară activitatea în condiții greu de imaginat pentru anul 2018.

Situația existentă la Albița, a fost descrisă într-un material pe care îl atașăm la prezenta, pentru buna informare a celor interesați.

Printre alte aspecte negative referitoare la condițiile de muncă, se regăsește și problema încălzirii în perioada sezonului rece, polițiștii fiind în situația de a rămâne fără nicio sursă de încălzire în iarna care se apropie.

Întrucât instalația care încălzea clădire punctului de frontieră este foarte veche, țevile care  sunt ruginite și parțial sparte, agentul termic nu mai ajunge la agentul de poliție, soluțiile fiind în sarcina angajatorului care are obligația de a asigura condiții decente de muncă.

Având în vedere aceste aspecte vă adresăm rugămintea de a analiza cu celeritate acest caz și de a dispune măsurile care se impun deoarece iarna se apropie.

Cu deosebit respect,

Sindicatul Național al Agenților de Poliție

 

 

De prin țară – Punctul de trecere a frontierei Albița

Săptămâna ce a trecut am avut ocazia să petrec puțin timp în mijlocul polițiștilor de frontieră vasluieni. Desigur, am vizitat și Vama Albița, punct de trecere a frontierei ce a fost creat să preia 1 milion de persoane pe an, dar care anul trecut a preluat de trei ori mai mult.

Când am ajuns în punctul de frontieră m-am speriat și am avut senzația că mă aflu într-un punct de trecere din lumea a treia. Asfaltul nu există, în gropi te afunzi până la genunchi, iar condițiile de ”viață” atât ale polițiștilor, cât și ale pasagerilor abia pot fi imaginate pentru o țară europeană din secolul 21… Cabine de control înghesuite, aparate de aer condiționat nefuncționale, instrumente IT învechite și foarte lente, toaleta din clădire este comună și, din păcate, aș putea continua… O problemă foarte importantă o reprezintă și lipsa căldurii întrucât țeava care aduce agentul termic în clădirea principală este veche de 40-50 de ani, distrusă de rugină aproape în întregime, iar tot agentul termic se pierde în pământ… Așa se face că iarna trecută polițiștii au tremurat de frig, deși au plătit o facutră destul de mare.

Cred că împreună cu conducerea I.G.T.P.F. vom găsi rezolvări, măcar în ceea ce privește căldura unde singura soluție viabilă ar fi achiziționarea unei centrale proprii, întrucât țeava nu poate fi schimbată, ea trecând pe sub cabinele de control.

Nu aceeași este situația la frații noștri moldoveni unde am avut parte de o surpriză (în comparație cu punctul nostru de trecere a frontierei): vama arată ca într-o țară civilizată, timpul de trecere este mult mai scurt, iar polițiștii mult mai relaxați. Am întrebat cetățenii moldoveni de ce la ei se poate și la noi nu, iar răspunsul primit m-a dezarmat: ”noi nu suntem încă în UE”.

Țin să mulțumesc polițiștilor de frontieră vasluieni pentru că își fac datoria cu devotament, în ciuda condițiilor rudimentare de lucru.

 

 

LE: Cu privire la materialul anexat adresei facem următoarele precizări:

Datorită dialogului dintre Sindicatul Național al Agenților de Poliție, conducerea Poliției de Frontieră și Înstituția Prefectului Județului Vaslui, problemele descrise în materialul anexat adresei au fost rezolvate, singura problemă rămasă nerezolvată fiind lipsa încălzirii în perioada sezonului rece.

Scroll To Top