2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Agentii din operativ solicita miting

Agentii din operativ solicita miting

Antet-SNAPNesecret
Nr. 9435 / 24.06.2015

C O M U N I C A T
„Agentii din operativ solicita miting”

In urma videoconferintei din data de 23.06.2015 desfasurate la ITPF Iasi, constatam cu stupoare ca agentii de politie, adica cei care muncesc in operativ, in continuare sunt bataia de joc a conducerii. Desi in statul de organizare al ITPF Iasi sunt 80% agenti si 20% ofiteri, cand este vorba de salarii de excelenta proportia este alta, adica au fost propusi pentru salarii de excelenta un numar de 34 de ofiteri din care 20 sunt cu functii de conducere si doar 18 agenti, asa intelege seful ITPF Iasi sa-si stimuleze si aprecieze oamenii care duc greul institutiei.

SNAP a sesizat in ultima vreme prin mai multe adrese scrise, mai multe nereguli precum:

– faptul ca la sectoarele politiei de frontiera se intampla in continuare abuzuri;
– faptul ca agentii sunt supusi unor factori de stres exagerati;
– faptul ca sunt obligati sa-si exercite meseria fara a li se respecta drepturile ce li se cuvin, spre exemplu protectia muncii deoarece, nu au tinuta de protectie adecvata muncii defasurate, au fost muscati de capuse si sunt cazuri cand au ajuns chiar si la spital, si culmea ironiei, ca sa fie bataia de joc si mai mare, dupa ce SNAP a facut mai multe sesizari cu privire la lipsa mijloacelor de protectie s-au trimis intr-un final, 8 flacoane de Autan pe sector, in conditiile in care un sector are intre 100 si 300 de agenti;
– faptul ca sunt locatii in frontiera unde NU ESTE APA POTABILA iar colegii nostri fac misiuni acolo si pe nimeni nu intereseaza de unde beau apa.

De fapt, dragi colegi, cred ca observati ce se intampla, de fapt sunt remunerati cei care isi bat cel mai bine si mai eficent joc de oameni, care ii nenorocesc cel mai repede si mai bine pe agenti, care au mai multi apti limitati la sector, iar in curand, vor fi si remunerati functiile de conducere care au cele mai multe sinucideri sau decesuri in randul personalului.

Vrem sa vedem si noi un ofiter cu functie de conducere din randul celor propusi pentru recompensa, care sa fi solicitat in scris conducerii apa pentru colegii ce executa misiuni in zonele fara apa potabila. Intrebare retorica: “dar cum sa solicite?”, daca ar fi solicitat nu ar mai fi fost propusi pentru salarii de excelenta.

Conducerea ITPF Iasi motiveaza ca agentii nu indeplinesc conditii impuse pentru a beneficia mai multi agenti de salariu de excelenta, insa, asemeni proverbului “cine imparte parte-si face”; pentru ca, daca s-ar lua in calcul propunerile facute de SNAP, nu stiu daca s-ar mai incadra 8 ofiteri in tot ITPF-ul.

Am solicitat conducerii ITPF sa ne comunice lista persoanelor propuse pentru salariile de excelenta precum si lista cu cei care au beneficiat in prima jumatate a anului de astfel de recompense. Avand in vedere faptul ca nu s-au primit aceaste liste, ajungem la convingeri precum faptul ca se face tot posibilul sa nu ajunga la noi deoarece e posibil sa fie aceiasi oameni de fiecare data sau exista posibilitatea sa nu se poata justifica beneficiul acestora sau poate au temeri in ceea ce priveste contraargumentele pe care le pot aduce membrii SNAP, cu privire la activitatea pentru care sunt remunerati acele persoane.

Nu putem trece cu vederea fara sa mentionam o situatie efectiv aberanta care se consuma zilele acestea cu un membru SNAP. Povestea este cam asa: membrul nostru are 2 caini in dotare actualmente iar in momentul in care s-a consumat “gravul incinent” pe care ITPF Iasi il invoca, avea unul singur. “Gravul incinent” il acuza pe membrul SNAP, ca pe perioada in care acesta a fost la un curs, nu a predat cainele in grija altui coleg la padocul sectorului desi la sector nu erau padocuri si ca acest caine a stat la domiciliul colegului nostru iar colegul a beneficiat in acea perioada de un spor de 5% producand o paguba inspectoratului de 13 lei. Pentru acesta fapta grava a fost chemat de doua ori in fata comisiei de cercetare administrativa, astfel incat comisia a produs un prejudiciu mult mai mare cu chemarea acestuia, fiind nevoiti sa-i ponteze orele cat acesta a stat la dispozitia comisiei si sa-i deconteze chetuielile de transport, intrucat acesta locuieste in afara orasului.

Si cu asta, comisia a muncit din greu, iar pentru fapta lor eroica, seful ITPF Iasi (daca nu i-a propus deja) ii va propune cu siguranta la salariu de excelenta data viitoare.

Desi SNAP a sesizat in repetate randuri abateri grave in randul aparatului central si acestea nu au fost sanctionate niciodata de catre conducerea ITPF Iasi, de fiecare data cand s-au constatat cele mai mici abateri ale personalului de executie, acestia au fost cercetati drastic, folosindu-se cele mai parsive si viclene metode.

Membrii SNAP s-au saturat sa fie bataia de joc a sefilor si solicita tuturor colegilor sa fie alaturi de ei intr-o actiune de protest, pe care SNAP intentioneaza sa o tina la Iasi.

SNAP e satul de dialog si promisiuni!

Scroll To Top