2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Agentii CRAP – 3 in 1!

Agentii CRAP – 3 in 1!

Antet-SNAPNesecret
Nr. 11702 / 08.12.2016

COMUNICAT

„Agentii CRAP – 3 in 1!„

În urma mai multor sezizări primite de la agenți de poliție din cadrul CRAP nr. 1, cu privire la fișa postului, la data de 05.12.2016 o delegație SNAP formată din Președinte Diugu Adrian și vicepreședinte Tiulescu Remus s-a deplasat la sediul CRAP unde, in prezenta Comisar de poliție Trucă Dan-Mihai, împuternicit directorul general adjunct al  Directiei Generale de Politie a Municipiului București și Comisar de polție Căpraru Adrian, șef Biroul CRAP nr.1, a avut loc o întalnire unde au fost dezbatute problemele grave cu care se confrunta agentii de politie.

Au fost evidentiate atrbutiile noi cuprinse in fisa postului pentru anul 2017 dupa cum urmeza:

– la rubrica ,,muncă desfășurată ocazional,, agenții de politie sunt obligati, ca atributie de serviciu, preluarea unor sarcini, pentru care nu au calificare, respectiv dupa schema de medicamentatie a unui medic, agentii de politie sa distribuie medicamente persoanelor retinute in centrul de detentie preventiva.

Cu atat mai grav este ca, aceste fapte se petrec de ani de zile la nivel național, însa la nivelul CRAP nr. 1 angajatorul a înteles să dea o aparentă legalitate celor mentionate mai sus. Este evident ca o asemenea sarcina inserata in fisa postului îl aduce pe agent in postura de cadru medical fara voia lui si mai mult fara pregatirea necesara.

-Nemutumirea oamenilor o reprezintă faptul că sunt și ospatari fiind cei care ofera masa, cară vesela pentru persoanele reținute că de … „ românu’ e bun la toate!,,.

-cu privire la programul de lucru zilele libere sunt impuse de catre șeful nemijlocit, fără ca acesta în prealabil să consulte agenții de poliție. De asemenea șeful nemijlocit a descoperit, în afara programului de lucru existent 12/24 sau 12/48, un program de lucru, ca obligativitate lunară, să se prezinte 8 ore /luna în afara programului, nerespectând prevederile OMAI 577/2008.

Toate aceste probleme au fost puse în discutie urmând ca în cel mai scurt timp să fie reanalizat și corectat conținutul fișelor.

În speranta îndeplinirii în mod legal a unor atributii, sarcini și responsabilitati ce revin agentilor de politie prin fișa postului și structura din care fac parte, acestea ar trebui realizate doar de către personal calificat și nu de lucratorii CRAP.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top