2021/01/24
Ultima ora:
Acasa | Articole | Adresa SNAP nr.14593 din 06.05.2020 catre MAI privind Reforamarea Politiei Romane

Adresa SNAP nr.14593 din 06.05.2020 catre MAI privind Reforamarea Politiei Romane

Nesecret

14593 / 06.05.2020   

Către  –  Ministerul Afacerilor Interne

În atenția –  domnului Ion-Marcel VELA – ministru

Domnule ministru,

    De la numirea dumneavoastră în funcție, reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție v-au supus atenției, atât la întâlnirile directe cât și prin corespondență, problema reformei care trebuie făcută în Poliția Română.

În prima fază au fost probleme generate de calendarul politic și ulterior cele provocate de pandemia cu noul coronavirus, astfel încât nu ați avut timp să faceți demersurile necesare pentru demararea procesului de reformă, așa cum am stabilit de comun acord.

Cu siguranță că proiectul prezentat și propus de noi nu este cel mai bun, dar poate constitui un punct de plecare, pentru ca ulterior, împreună cu specialiștii să găsim cele mai bune variante.

Am văzut în această perioadă, îndemnul guvernanților și al președintelui adresat în mod repetat către forțele de ordine, inclusiv polițiștilor, de a-și face datoria exemplar, îndemn urmat de mulțumiri adresate public.

Ce nu am văzut este reacția ministrului finanțelor, de la care ne așteptam să dispună măsurile necesare punerii în aplicare a deciziei Î.C.C.J. nr.51/2019, precum și acordarea stimulentelor financiare polițiștilor și polițiștilor de frontieră, subiect despre care guvernul se pare că doar a simulat un interes.

Toate aceste aspecte, ne determină să credem că în România politicienii nu fac altceva decât să alterneze între putere și opoziție, reușind să ne fure voturile, cu aceleași promisiuni electorale, care ulterior nu sunt duse la îndeplinire.

Referindu-ne strict la Poliția Română, vă reamintim că reforma sistemului nu este un moft, este o necesitate și trebuie făcută pe baza unor principii sănătoase, adaptată la nevoile actuale, cu scopul de a transforma această instituție, astfel încât să devină cât mai performantă, puternică, stabilă și credibilă.

Cu stimă,

Sindicatul Național al Agenților de Poliție

Iulian Surugiu

Scroll To Top