2020/06/04
Ultima ora:
Acasa | Articole | Adresa catre Minsterul Afacerilor interne – probleme de rezolvat

Adresa catre Minsterul Afacerilor interne – probleme de rezolvat

Nesecret,

14307 din  27.06.2019

Către  –  Ministerul Afacerilor Interne

În atenția  –  doamnei Carmen-Daniela DAN – ministru

Vă aducem la cunoștință următoarele:

Considerăm ca fiind corect să amintim, de la bun început, faptul că Sindicatul Națoional al Agenților de Poliție are o comunicare bună cu cei din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, ca parteneri de dialog social.

Din nefericire constatăm că o parte dintre problemele, semnalate în mod repetat de către organizația noastră, au rămas fără rezolvare, ceea ce ne determină să credem că ori nu au ajuns la cunoștința dumneavoastră, ori că cei care le-au preluat în prima fază au considerat că nu sunt importante și le-au ,,clasat” prin sertarele ministerului.

Având în vedere aceste aspecte suntem nevoiți se le reamintim astfel:

  • Problema decontării cheltuielilor de chirie pentru agenții de poliție, suma acordată fiind foarte mică (aprox. 100 euro) în comparație cu prețul pieței ;
  • Norma de hrană, care la alte instituții din sistemul de apărare s-a majorat, iar polițiștii încă mai așteaptă ,,puncte de vedere”;
  • Eliminarea sintagmei ,,mutat la cerere” din ordinul privind decontarea cheltuielilor de transport;
  • Elaborarea procedurilor pentru cazurile în care bolnavii cu afecțiuni psihice trebuie însoțiți de polițiști la spital (problemă semnalată la Direcția Generală de Ordine Publică din anul 2013).

Ca exemplu putem aminti cazul colegilor noștri care fac naveta de la Brăila la Tulcea și care plătesc trecerea cu bac-ul 400-500 lei/lunar, în condițiile în care ei primesc aproximativ 600 lei pentru transport/carburant, diferența fiind plătită din buzunarul propriu.

Sindicatul Națoional al Agenților de Poliție nu intenționează să identifice vinovați, scopul nostru fiind acela de a găsii, împreună cu dumneavoastră, soluții la problemele polițiștilor astfel încât Poliția Română și cea de Frontieră să funcționeze cât mai bine.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție

Iulian Surugiu

Scroll To Top