2020/04/06
Ultima ora:
Acasa | Articole | Adresa catre MAI – prioritati SNAP

Adresa catre MAI – prioritati SNAP

Nesecret,

14463 din  26.11.2019   

                    Către            –  Ministerul Afacerilor Interne

                    În atenția      –  domnului Ion-Marcel VELA – ministru

Domnule Ministru,

Sindicatul Național al Agenților de Poliție, vă aduce la cunoștință principalele revendicări stabilite pe baza consultării polițiștilor pe care îi reprezentăm.

În urma alegerilor prezidențiale, tot aparatul de stat vă este pe deplin favorabil, astfel încât să începeți adevărata reformă a Ministerului Afacerilor Interne.

Vă informăm că polițiștii au acceptat, în urmă cu trei ani, eșalonarea măririi salariului, conform legii de Salarizare Unitară, urmând ca din luna ianuarie 2020 să fie acordată ultima tranșă de 25%.

Conform discuțiilor purtate cu lideri marcanți ai partidului din care faceți parte, încă înaintea schimbării guvernului PSD, am primit asigurări ferme că guvernul, în care dețineți importantul portofoliu al internelor, va respecta întocmai litera legii.

Reforma Poliției Române trebuie să fie una de anvergură și aveți o grea misiune în îndeplinirea reconfigurării fundamentale a acesteia, însă, pentru polițistul din stradă, polițistul operativ, trei obiective au un caracter de urgență:

  • Majorarea Normei de Hrană, așa cum beneficiază restul instituțiilor din apărare.
  • Elaborarea Ordonanței de urgență privind sporul acordat pentru munca prestată în zilele de  sâmbătă, duminică și sărbători legale.
  • Mărirea salariului conform legii în vigoare, cu 25%, de la  01 ianuarie 2020.

În speranța că dumneavoastră și echipa din conducerea ministerului aveți aceleași priorități ca cele ale polițiștilor, avem convingerea că aceste trei obiective pot fi realizate.

Așteptăm să manifestați aceeași bunăvoință pe care ați demonstrat-o când, din cadrul Comisiei de Apărare, ați ajutat inclusiv Poliția Română în rezolvarea problemei militarilor angajați pe bază de contract, deveniți ulterior subofițeri.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție

Iulian Surugiu

Scroll To Top