2021/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Adevarul trebuie spus

Adevarul trebuie spus

Antet-SNAPNesecret
Nr. 10776 / 04.03.2016

COMUNICAT

In anul 2014 la Politia Municipiului Moinesti fostul membru SNAP Munteanu Aurel s-a baricadat intr-un birou cu armamentul din dotare amenintand ca se va impusca, solicitand prezenta inspectorului set al IPJ Bacau, pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta la locul de munca.

Anterior Munteanu Aurel trimisese pe adresa organizatiei noastre mai multe reclamatii cu privire la seful Politiei Municipiului Moinesti cu privire la presupuse abuzuri indrepatate impotriva acestuia.

Organizatia noastra a luat act de aceste sesizari si le-a inaintat catre corpul de control al M.A.I., care s-a deplasat la fata locului pentru verificari, sesizarile fiind inaintate si la alte structuri cum ar fi D.G..A., D.N.A., in urma verificarilor constatandu-se de catre acestia ca nu se confirma, in cauzele respective dispundu-se solutii de neinceperea urmaririi penale .

In luna decembrie anul 2014 Munteanu Aurel a declarat greva foamei la sediul Politiei Municipiului Moinesti, iar in data de 10.12.2014 o delegatie a organizatiei noastre si conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei Bacau s-au intalnit la ora 19.00 pentru a evalua situatia creata. Dupa aproximativ sapte ore de discutii ce au fost consemnate si intr-un proces verbal s-a hotarat ca Munteanu Aurel sa indeplineasca atributii de serviciu la biroul de implemantari a proceselor verbale, fara ca acesta sa mai aiba subordonarea sefului Politiei Municipiului Moinesti, fisa postului sa fie intocmita de catre Inspectorul sef al IPJ Bacau, fiind subordonat direct acestuia, loc de munca refuzat de acesta, ascultand de unii “oameni de bine” care pe timpul grevei il alimentau cu ciocolata.

Dupa aproximativ trei saptamani Munteanu Aurel l-a contactat pe presedintele SNAP comunicandu-i ca se afla internat la Spitalul M.A.I. Prof. Dr. Dimitrie Gerota la sectia Psihiatrie dorind sa demonstreze ca nu are nici un fel de problema medicala in acest sens, evaluare ce urma sa aiba loc in urma raportului scris de catre acesta.

In urma expertizelor medico- militare de la Spitalul M.A.I. Prof. Dr. Dimitrie Gerota si Directia Medicala a M.A.I. s-a consatatat faptul ca acesta nu mai poate avea calitatea de politist fiind declarat inapt.

Organizatia noastra la sustinut acordandu-i sprijin juridic in actiunile depuse pe rolul instantelor de judecata iar in luna februarie 2015 ne-a solicitat plata unei expertize psihiatrice la un cabinet privat, SNAP achitand aceasta expertiza, rezultatul acestea a fost comunicat direct catre Munteanu Aurel.

Anexam o copie a inscrisurilor din care rezulta sprijinul acordat de catre organizatia noastra.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL „Uniti suntem puternici!”

Anexa se poate citi aici: PROCES VERBAL

 

Scroll To Top