2020/02/22
Ultima ora:
Acasa | Articole | Adevarul nespus despre interventiile la 112

Adevarul nespus despre interventiile la 112

19.08.2019

C O M U N I C A T

ADEVĂRUL NESPUS despre intervențiile la 112

După ce Poliția Română a mai primit încă o palmă într-un concurs de împrejurări dramatic, în care un copil a scos cu viața sa mizeria din sistem, oamenii trebuie să afle adevărul!

Polițiștii acționează la ordinul șefului, iar șefii nu dau doi bani pe intervențiile 112!!! Șefii își cresc salariile pe target-ul REȚINERI-ARESTĂRI și sunt interesați să nu aibă infracțiuni pe raza de competență.  Aceste trei lucruri îi ridică în slavi, îi promovează și datorită lor primesc în cascadă prime ministeriale. Singurul lucru pe care și-l doresc de la polițistul din stradă este ca acesta să prindă infractori în flagrant, deși polițistul din stradă este îmbrăcat în uniformă, circulă cu o mașină inscripționată și mare parte din timpul de lucru, îl petrece intervenind la cazuri transmise prin S. N. U. A. U “112”. Aici este marea problemă, pentru că acești manageri, făcuți la apelul bocancilor, pe nășisme și cumetrii, acești “megaîmputerniciți” evaluează strict lunar, trimestrial, semestrial și anual polițiștii în baza hoților prinși în flagrant, nepăsându-le că principalul obiect de activitate al polițistului este intervenția la apelurile de urgență, în urma cărora au loc 90% din ultraje și tot în proporție de 90% apare și reclamația împotriva polițiștilor pentru abuz în serviciu.

Intervențiile la 112 sunt cele mai importante și solicitante, cele mai grave fapte penale, crimă, viol, incendiu, suicid, cadavru descoperit, armament sau explozibili abandonați în stradă sau în imobile sunt denunțate prin numărul unic de urgență!

În afara faptului că NU EXISTĂ PROCEDURI CLARE pentru fiecare tip de intervenție, acțiunile polițiștilor la sesizările prin 112 NU SUNT CUANTIFICATE și luate în calcul la evaluarea muncii lor, ci rămân doar ca niște cifre în statistici!

Ca în alte repetate rânduri, tragem un semnal de alarmă, TRAGEDIILE NU SE VOR OPRI, până când sistemul MAI nu se va reforma!

Sugerăm D.I.P.I. să redeschidă dosarele șefilor care au comis abuzuri grave, CARE AU AVUT ȘI AU RELAȚII STRÂNSE CU CLANURILE INTERLOPE, dar care au scăpat basma curată rămânând protejați sau chiar promovați. Să procedeze la întocmirea dosarelor șefilor, cu aceeași îndârjire pe care o manifestă față de agenții de poliție!  

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top