2018/05/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Activitati sindicale pe malul Dunarii

Activitati sindicale pe malul Dunarii

Antet-SNAPNesecret
Nr. 12607 / 08.08.2017

COMUNICAT

Activitati sindicale pe malul Dunarii

In ziua de 07.08.2017. o delegatie a BEX al SNAP, impreuna cu presedintele B.T. Giurgiu – Breazu Mihai si vicepresedintele Alcea Gheorghe s-a deplasat la Politia Municipiului Giurgiu, in vederea unei intalniri cu conducerea acesteea.

Motivul deplasarii l-a constituit emiterea unei dispozitii de catre seful Politiei Municipale privind instalarea unui frigider in camera Serviciului Dispecerat in care sa fie pastrate probele biologice recoltate ce urmeaza a fi duse la IML …..

Inca de la sosire, nu am fost primiti in biroul sefului Politiei Municipale Giurgiu, pentru simplul motiv ca “in birou este mai cald decat afara deoarece curentul este oprit si nu functioneaza aerul conditionat”.

Am insistat pe acest mic amanunt, deoarece ne punem intrebarea – daca nu exista curent, oare frigiderul functiona? Logic ca raspunsul ar trebui sa fie da, deoarece in momentul intreruperii curentului electric intra in functiune automat generatorul, insa in situatia noastra nu functiona generatorul, de fapt credem ca nici nu are, in concluzie nu functiona nici frigiderul in care se pastrau probele biologice care potrivit ordinului comun 1512/2013 trebuiau sa fie pastrate la o temperatura de 4 grade.

Din discutiile purtate in sedinta care a avut loc in ziua respectiva unde au participat si membrii SNAP, care isi desfasoara activitatea la dispecerat, a rezultat ca aceasta masura de instalare a frigiderului in camera de serviciu a fost luata ca urmare a producerii unui eveniment, ca este tranzitorie, (ce este tranzitoriu ramane definitiv), ca nu sunt activitati “asa de multe si grele” pe care le fac agentii serviciului dispecerat, acestia doar trebuind sa asigure securitatea probelor ridicate ca urmare a constatarilor facute de politia rutiera si nu numai…si ca prin dispozitia data nu se modifica cu nimic atributiunile stabilite prin fisa postului pentru polistii de la Serviciul Dispecerat…… si ca urmare a lipsei de spatiu si motivat de asigurarea securitatii probelor, pe moment ramane asa cum s-a hotarat prin dispozitie.

Ne intrebam, oare este legal ca probele care trebuie pastrate in anumite conditii si respectate anumite reguli de transport, depozitare, potrivit ordinului sa fie predate pe semnatura agentului de politie de la dispecerat? are acesta timpul necesar de a verifica daca probele predate sunt conform ordinului.

Poate asigura personalul din cadrul serviciului dispecerat securitatea acestor probe cunoscut fiind faptul ca la camera de serviciu este o activitate continua?

Politistii care isi desfasoara activitatea in cadrul dispeceratului la schimbarea turelor de serviciu, oare cum vor preda probele existente in frigider? Sunt numarate, iar daca le preda se trage concluzia ca le-a avut in primire, nu? Pana la urma este o activitate importanta domnule sef al politiei municipale, personalul de serviciu poate fi chemat ca martor in instanta de judecata pentru a garanta integralitatea probelor introduse in frigider sau doamne fereste in calitate de complice? Inainte de emiterea dispozitiei, era necesara modificarea fisei postului?

Apreciem ca, gestionarea acestei situatii trebuie sa fie facuta de seful politiei rutiere, activitatea sa se desfasoare sub directa supraveghere a acestuia iar solutia adoptata pe moment si tranzitorie – definitiva este neadecvata situatiei descrise mai sus, constatam ca si de aceasta data se “arunca” la ordine publica probleme care nu le apartin, care nu sunt in fisa postului si nici nu au cum sa fie, motivate de faptul ca ,( potrivit afirmatiei sefului politiei municipale), ”si ordinea publica are situatii care necesita ridicarea de probe biologice”, este drept ca mai rar, dar si ei au situatii…

Vom demara procedurile legale si vom solicita anularea dispozitiei emise de  catre seful Politiei Municipiului Giurgiu, noi consideram ca este netemeinica si nelegala.

P.s.
La sedinta a participat si reprezentantul unui alt sindicat care nu a facut nici un comentariu pe timpul sedintei, doar frigiderul cu pricina provenea de la acesta.

Scroll To Top