2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Activitati sindicale la SRAP – DGPMB

Activitati sindicale la SRAP – DGPMB

27.02.2018

C O M U N I C A T

Activități sindicale la SRAP – DGPMB

            Sindicatul National al Agenților de Poliție s-a constituit în virtutea apărării drepturilor și intereselor agenților de poliție și promovează, totodată, consecvența și seriozitatea în munca desfășurată de către aceștia.

            În data de 26.02.2018, la sediul SRAP-DGPMB, prim-vicepreședintele SNAP Constantin Mandache a participat la o întâlnire cu conducerea și lucrătorii acestui serviciu, ocazie cu care a fost prelucrată Dispoziția nr. 125/2018 a directorului general al  DGPMB Dragoș Orlando Nicu. De asemenea, s-au discutat și problemele existente la nivelul serviciului.

  • Agenții de poliție din cadrul SRAP au reclamat că autospecialele de serviciu care deservesc transportul infractorilor sunt defecte: dint totalul de 16 autospeciale, doar 6 sunt funcționale, astfel fiind mult îngreunate activitățile desfășurate de către aceștia.
  • În cadrul SRAP sunt agenți de poliție cu o vechime mai mare de 10 ani, dar care nu sunt promovați pe funcțiile de agent I si agent principal.
  • Agenții de poliție din cadrul SRAP nu lucrează după o fișă a postului care să fie întocmită conform Ordinului nr. 140/2016, ci lucrează după cele vechi, întocmite în anul 2015. În acest sens, atribuțiile de serviciu pentru fiecare funcție nu sunt bine definite, situație ce convine conducerii SRAP. Astfel, apare întrebarea: de ce până în prezent nu au fost întocmite fișele postului pe care sunt încadrați lucrătorii din cadrul acestui serviciu?

            Sindicatul Național al Agenților de Poliție va fi alături de agenții de poliție de fiecare dată când le sunt încălcate drepturile prin nerespectarea Codului Muncii și a legilor în vigoare.

Biroul Executiv Central

“Uniti vom fi puternici”

Scroll To Top