2018/12/16
Ultima ora:
Acasa | Articole | Activitati sindicale la IPJ Suceava – 15.02.2018

Activitati sindicale la IPJ Suceava – 15.02.2018

15.02.2018

COMUNICAT

Activități sindicale la IPJ Suceava

La data de 13.02.2018, la sediul IPJ Suceava s-a organizat o şedință care a avut pe ordinea de zi identificarea de soluții în vederea asigurării continuității serviciului polițienesc la nivelul structurilor de poliție din cadrul unității.

La această şedință au participat atât şefii de serviciu, şefii de subunități, organizația profesională CNP, cât şi organizațiile sindicale din cadrul IPJ Suceava. Din partea S.N.A.P. a participat dl preşedinte Vasile Grumăzescu.

Pe timpul desfăşurării şedinței a fost prezentată situația cu privire la funcțiile vacante, posibilitățile de ocupare a acestora şi soluțiile optime pentru asigurarea continuității serviciului polițienesc.

În acest context s-a stabilit să se inițieze o propunere legislativă conducerii

I.G.P.R. pentru modificarea unui act normativ cu privire la remunerarea orelor suplimentare efectuate în afara programului normal de lucru, în zilele lucrătoare, iar la structurile de poliție care au numărul de funcții necesar, reapectiv personal încadrat, să se asigure un program normal de lucru în schimburi sau ture.

Prin aceasta, datorită solicitărilor anterioare ale S.N.A.P., conducerea IPJ Suceava a stabilit ca în cel mai scurt timp să se organizeze un program normal de lucru în ture de 12/24, 12/48 la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției mun. Suceava.

Întrucât dialogul persistă între S.N.A.P. şi IPJ Suceava, împreună vom identifica soluții pentru organizarea unui program normal de lucru care să asigure acordarea drepturilor, respectiv un serviciu polițienesc de calitate.

Un lucru îmbucurător este acela că în mediul rural lucrătorii de poliție, la o inițiativa anterioară a S.N.A.P., efectuează serviciul în ture de 12/24, 12/48, care asigură continuitatea serviciului polițienesc şi prezența polițiştilor în rândul comunității, pe întreaga durată a zilei(24 ore), prevenind în acest fel comiterea de fapte antisociale şi o intervenție rapidă în soluționarea evenimentelor, cu acordarea drepturilor prevăzute de lege.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

“Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top