2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Activitati sindicale la IPJ Suceava 06.02.2018

Activitati sindicale la IPJ Suceava 06.02.2018

BIROUL TERITORIAL SUCEAVA

Nr.465 din 05.02.2018

Ex. nr. 1

C O M U N I C A T

              În perioada 01-03.02.2018, Biroul Teritorial Suceava a avut deosebita plăcere să primească vizita dlui Constantin Mandache, prim-vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție, în județul Suceava, unde împreună cu dl Vasile Grumăzescu, președinte al Biroului Teritorial Suceava al S.N.AP., au fost desfășurate activități sindicale, după cum urmează:

              În ziua de 01.02.2018, ora 1200, au participat la ședința organizată la sediul I.P.J. Suceava, având ca temă de discuție schimbarea programului normal de lucru la nivelul Secției de Poliție Burdujeni din cadrul Poliției municipiului Suceava și de la nivelul Compartimentului Criminalistic din cadrul Poliției municipiului Rădăuți.

              În urma demersurilor efectuate de către S.N.A.P., s-a convenit ca programul normal de lucru la Secția de Poliție Burdujeni Biroul Ordine Publică să se desfășoare în ture de 12 ore serviciu cu 24 ore liber, urmate de 12 ore serviciu cu 48 ore liber, iar pentru Compartimentul Criminalistic Rădăuți să se realizeze în ture de 24 ore serviciu urmate de 48 ore liber, respectiv 24 ore serviciu cu 72 de ore liber.

              Lucrătorii de poliție vor beneficia de toate drepturile pecuniare ce li se cuvin, conform noului program de lucru, nemaifiind obligați să asigure permanența de la domiciliu.

              Organizația noastră sindicală a solicitat conducerii I.P.J. Suceava să se efectueze demersurile necesare în vederea schimbării formei organizării programului normal de lucru pentru polițiștii din cadrul formațiunilor proximitate și judiciar de la nivel județean, cât și celor din compartimentul criminalistic, cu scopul de a nu se mai efectua permanența de la domiciliu.

              Delegația S.N.A.P. a solicitat conducerii I.P.J. Suceava să demareze reparațiile necesare sediilor Poliției Rădăuți, Vicovu de Sus, Dolhasca, cât și exteriorul sediului Secției de Poliție Burdujeni.

              În urma deplasării în teren la Secția de Poliție Burdujeni, cât și la Poliția municipiului Rădăuți, lucrătorii de poliție au adus la cunoștință delegației S.N.A.P. problemele cu care se confruntă, în special cu privire la executarea permanenței de la domiciliu, aceștia nefiind remunerați.

              Fiind invitați la postul local de televiziune Nest Tv au fost prezentate problemele cu care se confruntă agenții de poliție din județul Suceava, cât și din țară, precum și o parte din realizările Sindicatului Național al Agenților de Poliție. În cadrul interviului au adus la cunoștință faptul că la data de 24 iulie 2017, cu ocazia întâlnirii cu Premierul României Mihai Tudose, dl președinte al S.N.A.P., Iulian Surugiu, a reușit obținerea reducerii perioadei de școlarizare pentru agenții de poliție, de la doi ani la un an, în acest sens, în cursul anului 2018 vor fi peste 3.000 de absolvenți ai școlilor de agenți de poliție. Totodată se vor modifica prevederile Legii nr. 360/2002 privind Statutul Polițistului, a Legii nr. 218/2002 privind funcționarea Poliției Române, a uzului de armă, se vor emite proceduri clare cu privire la executarea atribuțiilor de serviciu, înăsprirea măsurilor în cazurile de ultraj. De asemenea, în luna octombrie 2017,  polițiștilor li s-a acordat o majorare salarială de 10%, iar în viitorul apropiat se vor lua măsuri de dotare a polițiștilor cu mijloace tehnice de autoapărare și imobilizare.

              Salutăm sprijinul acordat de către dl președinte Iulian Surugiu și dl prim vicepreședinte Constantin Mandache al S.N.A.P. privind implicarea permanentă și interesul acordat soluționării imediate a problemelor ridicate de către membrii S.N.A.P.

Cu deosebită stimă!

 BIROULUI TERITORIAL SUCEAVA AL

SINDICATULUI NAŢIONAL AL

AGENŢILOR DE POLIŢIE

Scroll To Top