2020/10/20
Ultima ora:
Acasa | Articole | Acordarea drepturilor la cheremul sefilor

Acordarea drepturilor la cheremul sefilor

Nesecret
17.08.2020


C O M U N I C A T

– Acordarea drepturilor la cheremul șefilor –

Timpul trece, iar societatea civilă se schimbă într-un proces alarmant de rapid, dar poliția – instituție de bază a societății rămâne în urmă sau ,,bate pasul pe loc” și asta datorită mentalității învechite a unora aflați la conducere.

Cu toate că legea privind punerea în aplicare a deciziei ÎCCJ nr.51/2019 este clară, ne sunt semnalate situații, din diferite județe ale țării, unde șefii nemijlociți fac tot ce le stă în putere ca polițiștii să nu-și primească drepturile de parcă ar aduce banii de la ei de acasă.

Același lucru se întâmplă și în cazul agenților de poliție care au solicitat sporul pentru studii superioare, în baza unor documente oficiale care atestă nivelul lor de pregătire, având dreptul legal la acest spor, dar care s-au lovit de aceiași șefi care le-au transmis că nu ,,se încadrează” și nu o să primească nici un ban în plus, deși decizia nu le aparține.

Facem precizarea că sindicatul nu solicită decât respectarea legii și acordarea tuturor drepturilor, fără discriminare iar agenții de poliție care au absolvit studii superioare de drept și activează la judiciar, rutieră sau ordine publică, trebuie încadrați financiar corespunzător nivelului de studii, așa cum prevede codul muncii. Este clar că dacă polițistul are facultatea de psihologie și lucrează la financiar-contabilitate nu poate beneficia de spor deoarece studiile nu sunt în domeniul de activitate; în acest caz ori caută un post de psiholog, ori mai face o facultate de finanțe.

Sindicatului Național al Agenților de Poliție atrage atenția tuturor ofițerilor cu funcții de conducere care se află în situații de genul celor susmenționate că aceste manifestări sunt încadrate în lege ca infracțiuni iar organizația noastră va acționa pe cale de consecință în numele membrilor săi prejudiciați.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top