2021/04/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | Absolventi batjocoriti la IPJ Iasi

Absolventi batjocoriti la IPJ Iasi

Antet-SNAPNesecret
Nr. 9695 / 05.08.2015

COMUNICAT
Absolvenți batjocoriți la I.P.J. Iași

In locul entuziasmului, agenții de poliție care au optat pentru I.P.J. Iași au avut parte de primul contact cu sistemul opac și cu politicile absurde din poliție. Cu toate că proaspeții absolvenți au crezut că Poliția funcționează după reguli bine stabilite și că principiile transparenței și ale corectitudinii vor guverna procesul de repartizare pe posturile vacante.

În timp ce la toate inspectoratele de politie absolvenții școlilor de poliție și-au ales locurile de muncă în funcție de media obținută, la IPJ Iasi s-a decis ca spiritul comunist să fie renăscut prin obligarea agenților să accepte repartizarea conducerii, repartizare care s-a făcut după bunul plac al inspectorului șef.

Bineînțeles, cum au fost obișnuiți și până acum, toate aceste nereguli au fost girate și de Corpul Național al Polițiștilor, care a avut un reprezentant in comisia de repartitie ! Toate acestea în timp ce sindicatele, care nu sunt considerate ca fiind parteneri de dialog social, nu au fost invitate la repartiție.

Pentru înțelegerea situației în care au fost puși absolvenții, vă prezentăm situația unui agent de politie care a facut practica in Mun Iasi, si-a vandut apartamentul din alt judet, si-a tocit coatele pe bancile scolii pentru a obține o medie mare de absolvire, tocmai pentru a-și alege postul dorit, iar acum urmeaza sa faca naveta 100 de km pe zi pentru simplul fapt că…așa a vrut inspectorul șef sau conducerea IPJ Iasi.

Un alt politist care s-a luptat cu sistemul dupa ce a fost inițial exmatriculat pe nedrept, a terminat scoala cu o medie mare iar acum, dupa repartitie, este obligat sa-si consume resursele proprii pentru a se putea prezenta zilnic la serviciu, parcurgand zeci de km.

Agentii de politie care au vorbit liber cerand conducerii inspectoratului sa fie repartizati in ordinea mediilor, transparent, totodata au dorit ca cerinta lor sa se regaseasca intr-un proces -verbal de sedinta, in schimb au primit o privire militieneasca si un ranjet prin care se vedeau coltii tociti de atata ” management profesionist “.
Acesta a fost primul contact cu angajatorul, din care agenții de poliție au ieșit scarbiti, demotivati si dezamagiti de incapacitatea de adaptare a unui inspector șef la principiile democrației și ale transparenței. Se pare că nici dreptul constitutional statutat de art. 41 alin.1 din Constituția României nu este de interes pentru „menegerii” din I.P.J. Iași.

Desi organizatia noastra sindicala a cerut insistent ca agentii de politie sa fie repartizati in functie de media de absolvire, cum de altfel s-a intamplat si in anii trecuti, sa fie avute in vedere optiunile personale ale fiecaruia, am primit un refuz categoric din partea IPJ Iasi, nemotivandu-ne modalitatea de repartizare aleasa de catre conducerea inspectoratului.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top