2021/01/15
Ultima ora:
Acasa | Articole | 5 zile de greva foamei si de umilinta la Politia Moinesti

5 zile de greva foamei si de umilinta la Politia Moinesti

Antet-SNAPNesecret
Nr. 8231 / 09.12.2014

C O M U N I C A T
„5 zile de greva foamei și de umilință la Poliția Moinești”

La data de 05.12.2014, în cadrul Poliției Moinești din I.P.J. Bacău, agentul șef de poliție Aurel Munteanu, a constatat că după episodul în care s-a baricadat în biroul în care își desfășoară activitatea pentru a atrage atenția asupra terorii instituite de șeful Pol. Moinești, șeful inspectoratului nu a luat nicio măsura pentru a detensiona situația din cadrul acestei unități de poliție și a decis să intre în „greva foamei”.

Vă reamintim că în urmă cu aproximativ 1 lună, Aurel Munteanu, în urma unei discuții tensionate cu șeful Pol. Moinești, care l-a amenințat că îl va da afară, acesta s-a baricadat într-unul din birourile unității de poliție pentru a atrage atenția asupra abuzurilor comise.

De atunci și până în prezent, singurele preocupări ale conducerii I.P.J. Bacău au fost să-l „scoată” nebun pe agentul de poliție și să limiteze atenția mass-media îndreptată asupra acestui caz.

Trebuie să precizăm că, în cursul anului 2013, același șef Margină, a tras sforile necesare pentru delegarea unui alt agent de poliție (Brumă Costel) care era incomod și care „vedea” prea multe.

Astfel, în lipsa unor măsuri concrete pentru detensionarea situației și pentru a efectua verificări obiective cu privire la activitatea „MENEGERIALĂ” a cms. șef Margină Gelu, agentul de poliție a recurs la acest gest disperat.

Precizăm că în toate aceste zile de grevă a foamei, a existat o activitate intensă de „mobbing” din partea reprezentanților conducerii I.P.J. Bacău, activitate care a culminat cu un moment ce ne aduce aminte de „epoca terorii comuniste”. Este vorba despre gestul psihologului unității care, a luat un platou cu prăjituri, s-a așezat în fața polițistului și a început să mânânce. De asemenea, șeful Poliției Moinești a „ordonat” să fie dezafectat caloriferul din încăperea în care se află polițistul, astfel ca acesta să simtă din plin disconfortul creat de lipsa hranei.

Ironia face că, după ce unii șefi din comanda IPJ Bacău au încercat să arunce în derizoriu acțiunea agentului Aurel Munteanu și să-l hărțuiască psihic pentru a ceda, acum șeful Poliției Moinești ”amenință” că dacă va fi delegat, detașat sau delegat în altă parte și el va intra în greva foamei. Oare dacă acest șef va intra în greva foamei reprezentanții IPJ Bacău vor avea o atitudine similară de hărțuire a acestuia pentru a-l determina să renunțe la greva foamei? Oare acest șef va fi și el trimis la testări psiholgice? Oare se vor opri caloriferele din încăperea unde va hotărî să protesteze acest șef?

Între timp, agentul Aurel Munteanu se află în greva foamei de 5 zile, timp în care a fost supus unor abuzuri psihice din partea psihologului de unitate și din partea reprezentanților IPJ Bacău și nimeni nu a dispus nicio măsură.

Organizația noastră sindicală nu dorește ”moartea păcătosului”, ci îndreptarea lui, dar această îndreptare trebuie făcută de către cei care au puterea managerială ”în pix”. Dorim pe această cale să transmitem tuturor factorilor de decizie din cadrul MAI că în Poliția Română este nevoie de o schimbare urgentă a mentalității privind respectarea și coordonarea lucrătorilor de poliție.

Biroul Executiv Central
”Uniți vom fi puternici!”

 INREGISTRARE AUDIO – Click pentru download!

 

Scroll To Top