2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | 💥Cine doreste distrugerea Politiei Romane? Ce vrem sa punem in loc? Siguranta cetateanului in pericol!💥

💥Cine doreste distrugerea Politiei Romane? Ce vrem sa punem in loc? Siguranta cetateanului in pericol!💥

Până nu demult, polițistul, preotul și dascălul, reprezentau pentru români simboluri și repere, respectate de toți de la sat sau de la oraș, inclusiv de aleșii neamului.

Acum, România a devenit țara în care Patriarhul bisericii strămoșești, călugăr prin chemare și cutuma ortodoxă, este numit de către un „ales al neamului” – „bătrân celibatar, fără copii”!

Și pentru că trendul vremurilor pe care le trăim este acela de a distruge principalele simboluri, același „minunat ales al neamului”, nu mai vede utilitatea M.A.I. și ar fi bine, în opinia domniei sale, să se creeze o struțo-cămilă „încrucișată” cu Ministerul Transporturilor.

Ce reacție poți să ai în fața unei asemenea enormități? Ce reacție poți să ai în fața lipsei de reacție a mai marilor zilei și mai cu seamă a potentaților din M. A.I., la astfel de derapaje grave?

Acest tip de declarații, ori altele care atrag oprobiul public asupra polițiștilor sau instituției, fie ele doar politicianiste sau derapaje ale vreunui tulburat de importanța care i s-a dat, aduce o gravă a atingere securității naționale și menținerii stabilității ordinii publice în orice stat, nu numai in Romania, mai cu seamă că nu a fost admonestat de niciun factor de putere al statului!

Nu este un fapt nou și este binecunoscut că asistăm de câțiva ani la o campanie furibundă în mass-media pentru decredibilizarea Poliției Române?

Evenimente petrecute în ultimii ani cu frecvență de câteva luni, care au în prim-plan Poliția, cu acțiuni finalizate cu eșecuri(cazul Caracal, cazul Onești) sau semi-eșecuri, cum a fost cel de la Arad, scot in evidență carențele sistemului pe care noi, Sindicatul Național al Agenților de Poliție le semnalizam de ani buni și care sunt ignorate cu bună știință de factorii de conducere din I.G.P.R., M.A.I.

De ce spunem asta?

Un exemplu:

De ce „s-a pus batista pe țambal” în cazul „eșecului” de la Arad?

O operațiune de amploare, care a implicat deplasarea din țară a sute de cadre ale Poliției Judiciare din structurile specializate ale Poliției Române, D.O.S., D.C.C.O. și D.I.C.E., într-o activitate coordonată de D.I.I.C.O.T. și condusă din teren de însuși șeful I.G.P.R., un efort conjugat a sute de polițiști și jandarmi s-a încheiat, în ochii mass-mediei și proiectat în societate ca un eșec răsunător și cu acuzații de „complicitate cu infractorul” la nivel înalt în I.G.P.R.!

Urmarea: la nivelul conducerii I.G.P.R. …tăcere! O tăcere suspectă! Ai spune că întreaga operațiune a fost pusă la cale ca să se dea o lovitură de grație instituției Poliția Română!?

Când va ieși conducerea I.G.P.R. cu o declarație, față de situația reală a ceea ce s-a petrecut de fapt acolo? Când va ieși conducerea I. G.P.R., în mod public să spele obrazul celor peste 300 de polițiști, profesioniști, implicați în operațiune, de rușinea abătută asupra lor în mod gratuit? În semn de respect pentru acei polițiști si pentru situația creată, reacția conducerii I.G.P.R. trebuia sa fie imediata, fermă si clară! Nu s-a întâmplat! Si atunci?…

Cum să cerem respectul cetățeanului dacă superiorii noștri nu-și respectă proprii subalterni?

Ne punem aceste întrebări ca reprezentanți ai celor care ne-au împuternicit săi reprezentăm și să le apărăm interesele în raport cu angajatorul, respectiv M.A.I.

Cu o instituție esențială în furnizarea de siguranță publică, Poliția Română, tot mai slabă prin deprofesionalizarea voită și controlată, cu un deficit uriaș de personal din operativ (recunoscut până și de cei responsabili din M.A.I., respectiv 30%, în realitate cu mult mai mare!), cu „șefi” care stau în birourile lor confortabile și care încarcă lucrătorii operativi cu sarcini care nu au legătură cu munca de poliție, s-a ajuns ca o mare parte din localitățile din mediu rural să fie lăsate fără polițiști în intervalul orar 16:00-06:00, când posturile de poliție se închid din lipsă de personal.

Până și în marile orașe cu o cifră uriașă de locuitori se asigură serviciul ce are caracter de permanență cu o singura semi-patrulă de secție,  formată dintr-un polițist din compartimentul ordine publică și patrulare și un jandarm, care nu reușesc să acopere măcar minimul necesar.

Personalul este supra-solicitat prin încărcarea normei de muncă excesiv, ducând la epuizarea fizică cât și psihică, până la cedarea acestora, îmbolnăvirea sau chiar decesul timpuriu a multor colegi.

Și atunci vă întrebăm, domnilor cu putere de decizie în I.G.P.R, ce aveți de gând? Cât mai așteptăm până la o reformă reală a Poliției Române?

Acum și aici, vă spunem că fără o reforma adevărată, fără implicarea serioasă și efectivă a decidenților politici această instituție furnizoare de siguranță publică, va ceda!!!

Își doresc oare factorii politici o Poliție puternică, pregătită, care să furnizeze cu adevărat siguranța publică? O Poliție care să nu mai fie denigrată, umilită, înjosită, nesprijinită, subfinanțată și care să nu mai  funcționeze având un cadrul legislativ ambiguu, de cele mai multe ori în favoarea infractorilor?

Pentru că, cetățeanul trebuie să înțeleagă că de pierdut va avea numai el, cetățeanul vulnerabil, cinstit, corect, iar cei care vor beneficia și specula toate aceste probleme grave vor fi infractorii, care s-au înmulțit, care sunt mai pregătiți și mai bine dotați…vezi cazul de la Arad in care niciun polițist cu o autospecială Dacia  Duster cu un motor de 1100 cmc nu se putea pune pe autostrada cu un bolid cu motor de 500 de cai putere.

👉S.N.A.P. a tras semnale de alarmă de nenumărate ori, cu argumente și explicații în ceea ce privește dinamica evenimentelor și unde se va ajunge dacă nu se iau masuri, din păcate ramase fără ecou la nivel de I.G.P.R.

Acum, din nefericire, Poliția și polițiștii experimentează în mod dramatic rezultatul pasivității și neimplicării factorilor decizionali, care au adus Instituția în colaps!

De aceea,  adresăm public factorilor de conducere întrebarea:

Vreți cu adevărat să reformați Poliția Romană sau sunteți complici la distrugerea acesteia?

PS:

  Oare cum s-o fi simțit deunăzi inspectorul șef al I.P.J. Dâmbovița când interlopul zis Turcu i-a urat live pe rețelele de socializare „Te mierlesc, mă!”

O fi pregătit acum domnul inspector șef să facă reformă in Poliția Română?

  Uniti suntem puternici!

Scroll To Top